Новини
27.11.2019
Децата от Детско полицейско управление гостуваха на Областен управител

Децата от Детско полицейско управление към СУ „Тодор Кирков“ гостуваха днес на областния управител Ваня Събчева. Да е изчистен градът, да има повече санирани блокове, да има нови детски площадки, да има нови пътища и по-бързо да стане АМ „Хемус“, за да се пътува по-бързо - това бяха заявените желания на малките жители на Ловеч. 
Ваня Събчева разказа на гостите си, сред които и главен инспектор Златин Михайлов, началник на РУ на МВР в Ловеч и директорът на училището Симеон Колев, за работата на институцията Областен управител – основно да следи законосъобразността на взетите от общините решения, както и работата на териториалните структури на изпълнителната власт в областта, да провежда държавната политиката, да отговаря за опазването и защитата на държавната собственост, да организира и ръководи дейностите по защита на населението, културните и материалните ценности при бедствия и много други. 
Детско полицейско управление в Ловеч стартира през 2016 г. в СУ „Тодор Кирков“, като идеята на проекта е децата, забавлявайки се и чрез игри да се научат на лична полицейска защита, правилата за движение, оказване на първа долекарска помощ, християнските ценности. Програмата, по която се обучават, е резултат от прякото взаимодействие между МВР, МОН, БЧК, БПЦ. В СУ „Тодор Кирков“ това е втори випуск на Детско полицейско управление, като през този период има спечелени три национални награди в конкурса за рисунка на ГДНП и МВР. При посещението си в Ловеч наскоро министърът на вътрешните работи Младен Маринов остана силно впечатлен от дисциплината на малките полицаи и ги покани да му гостуват в МВР на 14 декември в София на специална коледна работилница. 
Програмата се реализира с подкрепата на родителите, отличната екипна работа между РУ на МВР в Ловеч в лицето на главен инспектор Златин Михайлов и Цветомир Цанков, областния координатор на програмата старши инспектор Виолета Маринова и ръководството на СУ „Тодор Кирков“ в лицето на директора Симеон Колев и особено на старши учител Детелина Карапетрова, основен двигател и пряк отговорник за работата с децата в академията. 
Днес малките полицаи поканиха Ваня Събчева на тяхно занятие. Те отнесоха и като спомен от гостувате си малки коледни звездички с пожелание за успех и вълшебни коледни празници. 

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019