Новини
09.10.2019
Областният управител Ваня Събчева и зам.-министър Николай Нанков инспектираха началото на строителството на новия обект – изход Троян

Областният управител Ваня Събчева, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на УС на АПИ Георги Терзийски инспектираха началото на строителството на новия обект – ремонта на път II-35 – изход Троян. Дейностите реално започнаха днес. 
Второкласният път II-35 е част от републиканската пътна мрежа. Той преминава през територията на трите области Плевен, Ловеч и Пловдив. На място днес директорът на ОПУ – Ловеч инж. Георги Грозданов докладва извършеното по подготовката на участъка за ремонт. Той е на територията на град Троян и селата Бели Осъм и Балканец, като началото е при км 80+921, а краят при км 84+725, в регулацията на с. Балканец. Дължината на участъка, на който ще се извършат ремонтни дейности, е 3,804 км, а ширината на настилката е от 6,00 до 7,00 м с две ленти за движение. Състоянието на настилката на дължина 3,050 км или 80 % от пътя е лошо и средно на дължина 0,754 км или 20% от общата дължина. В отсечката има три големи съоръжения.
Проектът, който стартира, предвижда демонтаж на бетонови бордюри,  на съществуващата предпазна ограда, почистване и профилиране на банкетите и на съществуващите водостоци. Ще бъдат положени пластове от скален материал с различна дебелина, на битумизиран трошен камък, пласт плътен асфалтобетон. Ще бъдат изградени банкети от трошен камък и облицовани отводнителни окопи, ще бъдат повдигнати съществуващи дъждоприемни шахти и положена хоризонтална маркировка и изградена вертикална сигнализация. 
Зам.-министър Николай Нанков подчерта, че този проект - вход-изход на Троян, е от изключително значение за развитието на града и региона и правителството на ГЕРБ отчита това, има важно социално и икономическо значение и е основна пътна артерия на най-високия проход през Стара планина. Ремонтът на изход Троян ще се изпълнява със средства от бюджета на АПИ.
Припомняме, че през 2018 г. завърши ремонтът на друг участък от път II-35 – вход Троян откъм Ловеч. Той също бе финансиран от държавата, а дейностите на него възлизаха на над 3 млн. лв. 
При днешната среща бе коментирана и друга тема – зимното почистване. Предстои заседание на Областния щаб, където ще се обсъжда готовността на област Ловеч за посрещане на зимния сезон.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019