Новини
02.07.2019
Благодарствено писмо получи Ваня Събчева от румънския фолклорен ансамбъл „BUCUR“

Благодарствено писмо получи областният управител Ваня Събчева от румънския фолклорен ансамбъл „BUCUR“, Букурещ. Младите танцьори гостуваха наскоро по нейна покана в Ловеч, за да се включат в инициативите по комуникационната стратегия на България за ЕС 2019 и за участие в „Хоро под Стратеш“ по покана на НЧ „Зорница 2011 – Нено Щригарски“. 
„Успяхме да опознаем традициите и историята на българския народ.  Открихме, че сме съседи не само географски, но и от гледна точка на традициите и културата, благодарим за автентичния начин на гостоприемство, което получихме  в Ловеч. На фестивала за два дни участваха 15 фолклорни групи. Ние от ансамбъл „BUCUR“ на Университета за аграрни науки и ветеринарна медицина в Букурещ  сме много щастливи, че бяхме поканени да участваме във вашия фестивал, където научихме за традициите и културата на българския народ.  Установихме със сигурност,  че има силна връзка между българи и румънци и ние ще споделим впечатленията си от Вашата страна.  Бихме искали да благодарим на Ловешка област , която беше домакин и осигури чудесна организация по провеждането на фестивала. Поздравяваме и община Ловеч и организаторите за работата и положените усилия за запазване на фолклорните традиции и идентичността на българския народ и най-вече за тяхното популяризиране сред младите хора.  Бихме искали да благодарим на хората, които дойдоха  да видят нашето представление и ни наградиха със своите аплодисменти  и приятелство“. Това се казва в писмото на студентите от Румъния, подписано от техния ръководител доц. Д-р  Хелена Касиян и преведено от Румен Кръстев. 
Припомняме, че Румънският ансамбъл "Bucur" гостува в Ловеч по покана на областния управител Ваня Събчева и Фолклорна Формация " ЕЛИТ". Целта бе да покажат културното многообразие на страната си в рамките на инициативи от Комуникационната стратегия на България за ЕС. Румънските студенти танцуваха и в инициативата „Хоро под Стратеш“.
При откриването на концерта зам.-областният управител Илиян Тодоров поздрави гостите и им благодари, че са приели да станат част от наша инициатива. Нашите две страни са членки на голямото европейско семейство и днес ние тук в Ловеч искаме да покажем културното им многообразие – една от темите на тазгодишната стратегия, подчерта Тодоров и поясни, че миналата година в инициативите на Областен управител е представено в изложби културното многообразие на Полша и Унгария. 
За спомен от гостуването си румънският ансамбъл получи плакет на Областен управител Ловеч, в знак на благодарност и уважение към уменията им.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019