Новини
21.06.2019
Ансамбъл "Bucur" от Румъния представи в Ловеч културното многообразие на страната си

Румънският ансамбъл "Bucur" гостува в Ловеч по покана на областния управител Ваня Събчева и Фолклорна Формация " ЕЛИТ". Целта им бе да покажат културното многообразие на страната си в рамките на инициативи от Комуникационната стратегия на България за ЕС. Двата състава представиха фолклорното културно богатство на Румъния и България, като танцуваха и в инициативата „Хора под Стратеш“.
При откриването на концерта зам.-областният управител Илиян Тодоров поздрави гостите и каза: Благодаря ви, че приехте поканата на областния управител Ваня Събчева да станете част от нашата инициатива в рамките на Комуникационната стратегия на България за ЕС. Нашите две страни са членки на голямото европейско семейство и днес ние тук в Ловеч искаме да покажем културното им многообразие – една от темите на тазгодишната стратегия. Миналата година ние представихме в изложби културното многообразие на Полша и Унгария, тази година с вас – танцьорите от Румъния, ще дадем нов поглед към културата на нашите европейски народи. 
Като ви пожелавам здраве и творческо вдъхновение, ви приветствам с добре дошли в област Ловеч и ви желая добро представяне във всички ваши участия в Ловеч“.
За спомен от гостуването си румънският ансамбъл получи плакета на Областен управител Ловеч, в знак на благодарност и уважение към уменията им.
“Buсur“ са млада формация, създадена едва преди две години. В нея танцуват млади хора – студенти в различни висши училища. Пребиваването им в Ловеч бе финансирано в рамките на предоставени от МС средства за популяризиране на европейското културно многообразие. Те изнесоха концерт на площада пред Областна администрация, а на 22 юни се включиха и в „Хоро под Стратеш“, като бяха единствената фолклорна формация извън страната. Младите танцьори споделиха с огромна благодарност за поканата отличните си впечатления от организацията на двете събития и посещението си в града. 

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019