Новини
24.05.2019
Поздравителен адрес на областния управител Ваня Събчева до всички учители и ученици, журналисти, творци и научи дейци, библиотечни работници и читалищни деятели по повод 24 май

До всички учители и ученици,
журналисти, творци и научни дейци,
библиотечни работници и
читалищни деятели
Област Ловеч

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
ДРАГИ УЧЕНИЦИ,


Отново е 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост! Ден от календара, който всяка година ни изпълва с гордост, изостря чувствителността ни, дава ни основание за значимост и самочувствие. Празник най-български, най-тържествен, най-духовен, най-смислен! Защото честваме знанието, без което не може да има нищо друго! Защото почитаме онези светли личности, оставили ни писмените доказателства за нашата история! Защото почитаме и се гордеем с нашите творци, завещали ни духовното наследство, което и днес ни води напред и нагоре! За да ни има, за да сме Човеци, за да я има България, за да ни вижда Европа и светът!

Много са дните в годината, когато имаме основание да се поклоним пред българския учител – 365 дни! 24 май обаче е специален ден за дълбок поклон към онези светли хора, които учат децата ни на четмо и писмо с вдъхновението на хора с мисия, с отдадеността на призваните! 

Благодарим Ви! И поклон пред Вас, български учители!

Пожелавам на всички просветители мъдрост, на всички журналисти – кураж за обективност, на всички творци и научни дейци – вдъхновение, на всички библиотечни работници и читалищни деятели – плам в сърцата! Бъдете здрави, позитивни, градивни, достойни! Бъдете будители за красиви мисли и добри дела, за съзидателна енергия и любов!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ДА ПРЕБЪДАТ БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ, СЛОВОТО И ВЯРАТА!ВАНЯ СЪБЧЕВА
Областен управител
на област Ловеч

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019