Новини
21.05.2019
Градушка е ударила Ловеч, Ябланица, Дерманци, Български извор, Драгана и Летница, в момента обстановката спокойна

Обстановката в област Ловеч към този момент е спокойна, след падналите градушки и валежи през изминалото денонощие. В пълна координация работят всички  институции. 
ОД „Земеделие“ и общинските служби работят съвместно с кметове на засегнатите населени места. Има постоянно действаща комисия, която на база получени заявления за нанесени щети, ще провери всеки един сигнал. Засегнатите на 100% ще бъдат обезщетени. 
Времето в областта e слънчево, след обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд.  Температурите са в диапазона: 11°С ÷ 23°С.
Няма наводнени населени места. Няма населени места без ток и вода.
След справка с Институт по метеорология и хидрология през изминалото денонощие има регистрирани по-значителни градушки на територията на област Ловеч в следните населени места - Ловеч, Ябланица,  Летница и селата Дерманци, Български извор, Драгана, както и с малък интензитет на други локации. 

През изминалото денонощие валежите в Ловеч са били 18.6 л/кв.м, като най-много валежи са паднали в с.Дерманци  – 197.4 л/кв.м.

След направена справка с Оперативния център /112/ на РД ПБЗН в Област Ловеч през изминалото денонощие нивата на реките са:
р. Осъм, при гр. Троян - 25 см.
Критичното ниво на реката в този участък е около 350см.
при гр. Ловеч -  46 см.  
Критичното ниво на реката в този участък е около 350см.
р. Вит, при гр. Тетевен – 103 см.  
Критичното ниво на реката в този участък е около 300см.
при с. Черни Вит – 49 см. 
Критичното ниво на реката в този участък е около 190см.

Според бюлетина на оперативния център през денонощието са подадени 3 сигнала за произшествия, които вече са ликвидирани – за запалени отпадъци в нерегламентирано сметище, паднало дърво на пътното платно в с. Торос, по пътя за с. Дерманци и влетял гълъб в жилище. 

От бюлетина на Оперативния щаб става ясно, че проходът Троян-Кърнаре е отворен за всички МПС. Движението ще се спира за интервали от 2 часа поради обрушване на скатове и почистване на паднала скална маса. Обрушването ще се извършва в периода 20-21 май. Движението по път ІІ-35 Плевен – Троян, обходен път на гр. Ловеч от км 42+830 до км 44+390 е затворен поради ремонтни работи в тунел „Ловеч”.

Областният управител следи обстановката в областта.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019