Новини
09.04.2019
Зам.-областният управител Илиян Тодоров посрещна министър Красимир Вълчев в Троян

Зам.-областният управител Илиян Тодоров посрещна министъра на образованието Красимир Вълчев в Троян. Той бе в града по покана на народния представител Иван Миховски да разгледа Професионалната гимназия по механоелектротехника. 
Министър Вълчев се ангажира с осигуряването на финансиране за необходимия ремонт в училището. В него има две паралелки дуално обучение по 4 специалности, а всяка година възпитаниците на професионалната гимназия участват и в редица олимпиади и състезания сред които „Най-добър техник в машиностроенето”. Министър Вълчев поздрави екипа на гимназията за провеждането на интердисциплинарни уроци и ги призова да споделят своята практика и с други училища.
“Това е един от начините да преформатираме системата, да провокираме интереса на учениците”, отбеляза Вълчев. По думите му професионалното образование е възможност за реализация и в същото време чрез него се отговаря на потребностите на бизнеса и пазара на труда от специалисти в различни сектори.
Дейностите по механизма за обхващане на деца в образователната система и ежедневните усилия за работа по превенция на отпадането, бяха основните въпроси, които министър Вълчев обсъди по-късно с ръководството и екипа на РУО-Ловеч, в рамките на посещението си в града. На разговора бяха споделени отделни практики от съвместната дейност на институциите, като бяха отбелязани и положителната роля и влияние на образователните медиатори.
По време на посещението си в област Ловеч министър Вълчев откри обновения кабинет по природни науки в профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в град Ловеч, в която през настоящата учебна година се обучават над 800 ученици от десет области.
В Ловеч министър Красимир Вълчев участва и в гражданския диалог от платформата "Европа в нашия дом". В него участва и народният представител Станислава Стоянова, член на постоянната парламентарна комисия по образование в НС.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019