Новини
25.07.2018
Областният управител придружи министър Николай Нанков в засегнатата от наводненията община Тетевен

Областният управител Георги Терзийски придружи министъра на регионалното развитие Николай Нанков, който посети засегнатата от наводненията община Тетевен. Те, заедно с директора на Областно пътно управление инж. Георги Грозданов и водени от кмета на общината Мадлена Бояджиева обходима селата Глогово и Градежница, където има най-много разрушения от падналите за три денонощия общо над 200 л на кв. м валежи. 
Втори ден поддържам постоянен контакт с кмета Мадлена Бояджиева и областния управител Георги Терзийски. Лично се запознавам с щетите и с действията. Има адекватна реакция и от местната, и от областната администрация, от областното пътно управление, пътноподдържащи фирми и фирмата, която строи АМ „Хемус“ в участъка от Ябланица до Тетевен. От вчера багери на изграждащата магистралната отсечка фирма съдействат за разчистване на щетите, подчерта министър Нанков и акцентира, че това е втора подобна приливна вълна в рамките на 18 години, много по-тежка от тази през 2000 г. 
Колегите от Министерството на отбраната, лично вицепремиерът Красимир Каракачанов се зае с осигуряването на понтонен мост в с. Глогово, тъй като в момента над 300 души са блокирани и без достъп. Съществуващият е само пешеходен и изключително опасен. С кмета и областния управител посетихме прекъснатото съоръжение по поречието на реката. Утре колегите от Министерството на отбраната започват монтирането на временния понтонен мост, докато се изгради новият, за да се осигури пешеходен и автомобилен достъп за тези хора, обяви министър Нанков. 
Републиканската пътна инфраструктура е пострадала заради свлачищни процеси. Пътят е изграден с републикански средства, но виждаме до какви събития води това, че е без брегоукрепителни съоръжения към него. Трябва да бъде възстановена и брегоукрепена в цялост инфраструктурата по поречието на реката, за да се предпази от бъдещи подобни преливни вълни, поясни още Нанков. 

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019