Новини
27.07.2018
Областният управител посрещна обещания от министър Николай Нанков понтонен мост за Глогово, вече е монтиран

Обещаният от министърът на регионалното развитие понтонен мост в тетевенското село Глогово вече е монтиран. Това стана пред очите на областния управител Георги Терзийски. Той лично ежечастно информира регионалният министър за обстановката в област Ловеч и конкретно в община Тетевен, в която бе обявено бедствено положение след поройни дъждове в продължение на три дни. 
Министър Нанков посети засегнатите райони, като преди това бе информирал вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за тежката ситуация и имаше неговото уверение, че военните ще предоставят понтонен мост, който да свързва откъсната махала със селото. 
В петък, 27 юли, тежкото съоръжение бе монтирано, като преди това военни специалисти направиха оглед и замервания на мястото. Стана ясно, че то ще остане до намиране на трайно решение на проблема и изграждането на нов мост на мястото на разрушения от водната стихия. 
По време на посещението си в Община Тетевен министър Нанков, който бе придружаван от областния управител и кмета на общината Мадлена Бояджиева, разпореди незабавното изготвяне и внасянето на документите от общината, областна администрация и Областно пътно управление - институции, които управляват публична инфраструктура, за отпускане на финансов ресурс от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. 

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
информационна кампания
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019