Новини
09.07.2018
Жълт код за област Ловеч за днес, през денонощието най-много валежи са паднали в Ловеч и Троян

Жълт код е обявен за област Ловеч за 9 юли. През денонощието най-много валежи са паднали в Ловеч и Троян, като по данни на НИХМ, станция Ловеч за Троян данните са за 43,3 л/кв. м, а за Ловеч 25,7 л/кв. м с уточнението, че вероятно в града валежите са били много повече, но там, където се извършва замерването - на пътя Лисец-Баховица това сочат измерванията. 
25,7 л/кв. м са измерените количества на валежите и в община Угърчин, в община Тетевен валежите са били 25,5 л/кв. м, в Луковит - 20,5 л/кв. м. Най-малко валежи през денонощието са паднали в общините Априлци и Ябланица, съответно 16,5 л/кв. м и 5,9 л/кв. м. В община Летница не се извършват измервания от станцията. 
Нивото на р. Осъм при Троян е 90 см, а при Ловеч 140 см при критични 350 см. Р. Вит при Черни Вит е 79 см, при критични 190 см. 
Към 7 ч. обстановката в областта е спокойна. Очакват се краткотрайни превалявания от дъжд, възможни са и гръмотевични бури, и градушки. 
Пътните настилки са мокри. Движението по път ІІ-35 Плевен – Троян в участъка на обходен път на гр. Ловеч от км 43+000 до км 44+400 е затворен за всички МПС поради ремонтни работи в тунел „Ловеч”. Движението по път III-358 кръстовище за м. Нановица - кръстовище за с. Малък извор от км 71+169 до км 72+935 е затворен поради ремонт на мостови съоръжения. 
Няма блокирани автомобили, няма пострадали и нуждаещи се от евакуация граждани, няма откъснати населени места и такива без ток и вода. 
По данни на Оперативния център към РДПБЗН - Ловеч през денонощието има 9 сигнала за наводнени мазета в жилищни блокове, наводнени улици, дерета, дворове на къщи в общините Ловеч и Троян. РСПБЗН – Ловеч са реагирали на сигнал за наводнен участък от път I-4 , до с. заради прелял язовир „Пазар дере“. Наводнена къща и стопанска постройка от придошла вода от поток през селото е имало и в с. Радювене. 
Областният управител Георги Терзийски, директорът на ОПУ Георги Грозданов и други членове на Областния щаб за защита при бедствия и аварии и през нощта, както и през целия неделен ден са били на критични места в областта с цел проследяване на място на ситуацията и предприемане на мерки за ограничаване на щетите от обилните валежи. 

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019