Новини
02.06.2018
Зам.-областният управител Бойко Пъдарски се включи в Ботевите дни във Враца

Зам.-областният управител Бойко Пъдарски бе представителят на Областна администрация Ловеч в събитията, посветени на 142-рата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Той бе на тържествения концерт и тържествената заря-проверка редом с областния управител на област Плевен Мирослав Петров, областния управител на област Видин Албена Георгиева, кметове на общини и кметства. 
На площад Христо Ботев, президентът на Република България Румен Радев прие почетния строй на ротите и приветства жителите и гостите на града. Кметът на Община Враца Калин Каменов в своето слово акцентира върху величието на Ботевия героизъм и себеотрицание. „Ботевите четници се изкачват на върха, за да събудят цял един народ с вика – „Свобода или смърт!“. Този вик отеква и до днес в сърцата на всеки един българин, независимо къде се намира. В дни като днешния трябва да осъзнаем, че именно единността ще ни направи силни. Нека бъдем истински родолюбци, да работим за нашата страна, за общия ни дом, защото само тогава заветът на Ботев ще бъде изпълнен“, заяви Калин Каменов. 
В края на тържествената заря - проверка, пред паметника на Христо Ботев бе поднесен и венец от областния управител на Ловеч Георги Терзийски. 
В събитията участва и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заедно с председателя на НС Цвета Караянчева поведоха традиционния поход „По стъпките на Ботев”, който завърши на връх Околчица във Врачанския Балкан. Походът се организира за 12-та поредна година.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019