Новини
02.06.2018
Зам.-областният управител Илиян Тодоров присъства на откриването на обновения площад в Лесидрен за 185 000 лв

Зам.-областният управител на област Ловеч Илиян Тодоров присъства на официалното откриване на обновения централен площад в Лесидрен. Гости на събитието бяха и зам.-председателят на НС Емил Христов и народният представител Иван Миховски. 
С решение на общинския съвет в Угърчин площадът официално носи името на изтъкнатия наш режисьор Въло Радев, роден в Лесидрен. Барелеф на кинодееца, изработен от скулптора Спас Дочев, бе открит от актьора Йосиф Сърчаджиев. Гости на събитието бяха изтъкнати творци от Съюза на филмовите дейци, съпругата на Въло Радев, журналистката Божана Димитрова, първият български космонавт Георги Иванов, много приятели.
185 000 лв от общинския бюджет са инвестирани в центъра на Лесидрен, като жителите му изразиха огромното си задоволство от новия облик на централната част. 
„Така изглежда едно населено място, когато местната власт си изпълнява обещанията - случват се добри неща! Харесва ли ви новият облик на Лесидрен, харесва ли ви новият център. Да, знам че ви харесва. Това се случва благодарение на екипа на кмета Станимир Петков - този екип така управлява местния бюджет, че да има средства за реализирането на такива проекти. За по-мащабните - държавата и оперативните програми работят. Пожелавам ви да сте здрави да се радвате на новите красиви придобивки. Запомнете днешния ден - денят на Ботев 2 юни, когато отдаваме почит към революционера. След година отново ще сме заедно и съм сигурен, че тук пак ще е красива цветна приказка, защото лесидренци го заслужавате и защото знам, че ще го оцените“, каза в словото си народният представител Иван Миховски.
Впечатляващ концерт на местни самодейни състави доставиха истинска наслада на местните и гостите на церемонията.

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019