Новини
23.03.2018
54 машини почистват пътните настилки в област Ловеч, няма произшествия и бедстващи

54 машини почистват пътните настилки в област Ловеч, става ясно от бюлетина на Оперативния център на РДПБЗН. След проверка рано сутринта днес от областния управител Георги Терзийски и директора на Областно пътно управление Георги Грозданов е ясно, че първи и втори клас пътища са почистени и обработени със смеси, в момента се почистват и трети клас пътищата. Всички пътища в областта са проходими при ЗИМНИ УСЛОВИЯ, в това число и проходите за автомобили под 12 тона. 

За областта е обявен ОРАНЖЕВ КОД за снеговалеж и силен вятър, температурите са в диапазона -4°С ÷ 1°С.  Пътните настилки са мокри и заснежени. Проходът Троян-Кърнаре е забранен за движение на МПС над 12 т. Пътищата I-3 и I-4 са затворени за движение на МПС над 12 т.
Движението по път III-3505 Казачево – Стефаново от км 0+000 до км 8+500 е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на тротоар и подпорна стена при км 1+250 в с. Казачево.
Блокирани и аварирали автомобили няма, пострадали и нуждаещи се от евакуация няма, няма откъснати населени места, няма прекъснато електрозахранване и водоподаване. 
Среден радиационен фон за областта - 0,2 микросиверта за час, в нормалните за страната  граници /от 0,06 до 0,6 микросиверта за час/.
Регистрирани за денонощието три произшествия.
РСПБЗН-Троян гаси изоставена сграда в парк ”Капинчо”, собственост на Туристическо дружество ”Амбарица”. При пожара са изгорели 8 кв.м. подова конструкция. Спасена е сградата. Причините за пожара се разследват от РУ-Троян. 
Районните служби в Тетевен и Ловеч са гасили запалени на два обекта. 

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска
 
По пътя на Ботевата чета 2019