Новини
28.02.2018
67 машини са почиствали и обработвали пътищата в област Ловеч

67 машини са обработвали пътища в област Ловеч през последното денонощие, сочи информационния бюлетин на Оперативния център към РД ПБЗН. Жълт код е обявен за ниски температури, очакваните стойности са в диапазона -11°С ÷ -5°С. 
Пътните настилки са заснежени и обработени. Затворени за всички превозни средства са проходът Троян-Кърнаре и пътят Шипково-Рибарица. Движението по път III-3505 Казачево – Стефаново от км 0+000 до км 8+500 е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на тротоар и подпорна стена при км 1+250 в с. Казачево.
През изминалото денонощие в областта няма блокирани или аварирали автомобили, няма пострадали или нуждаещи се от евакуация хора, няма откъснати населени места или такива без електроснабдяване или водоподаване. 
Състояние на системите за оповестяване и информация работи нормално. Измерен е среден радиационен фон за областта е 0,2 микросиверта за час, в нормалните за страната  граници /от 0,06 до 0,6 микросиверта за час/.
През денонощието са регистрирани шест сигнала за произшествия, като три от тях са за запалени сажди. В Ловеч дежурните в РС ПБЗН са почиствали опасно надвиснали ледени висулки, в Троян са разчиствали паднали дървета и са теглили закъсал автомобил в мах. Горно Трапе. Съдействие на ЦСМП в Ловеч са оказали дежурните служители за изнасяне на тежко болен до линейка в с. Брестово.   
Пътищата в област Ловеч са проходими при тежки зимни условия. За неучебни са обявени дните 1 и 2 март в община Троян. В община Летница и в с. Дерманци, община Луковит, няма да се провеждат учебни занятия в три последователни дни от днес, 28 февруари. Днес е неучебен ден и в община Угърчин. 
Областният управител Георги Терзийски е в постоянна комуникация с институциите и местните власти в готовност да съдейства при необходимост. Продължава обработката и почистването на общинската пътна мрежа и улиците в населените места. От Областния щаб апелират гражданите да почистят тротоарите пред домовете си, да съобразяват къде паркират автомобилите си, за да не затрудняват работата на снегопочистващата техника. 

 
Областна администрация Ловеч
Областна администрация Ловеч
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска