Новини
28.02.2018
67 машини са почиствали и обработвали пътищата в област Ловеч

67 машини са обработвали пътища в област Ловеч през последното денонощие, сочи информационния бюлетин на Оперативния център към РД ПБЗН. Жълт код е обявен за ниски температури, очакваните стойности са в диапазона -11°С ÷ -5°С. 
Пътните настилки са заснежени и обработени. Затворени за всички превозни средства са проходът Троян-Кърнаре и пътят Шипково-Рибарица. Движението по път III-3505 Казачево – Стефаново от км 0+000 до км 8+500 е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на тротоар и подпорна стена при км 1+250 в с. Казачево.
През изминалото денонощие в областта няма блокирани или аварирали автомобили, няма пострадали или нуждаещи се от евакуация хора, няма откъснати населени места или такива без електроснабдяване или водоподаване. 
Състояние на системите за оповестяване и информация работи нормално. Измерен е среден радиационен фон за областта е 0,2 микросиверта за час, в нормалните за страната  граници /от 0,06 до 0,6 микросиверта за час/.
През денонощието са регистрирани шест сигнала за произшествия, като три от тях са за запалени сажди. В Ловеч дежурните в РС ПБЗН са почиствали опасно надвиснали ледени висулки, в Троян са разчиствали паднали дървета и са теглили закъсал автомобил в мах. Горно Трапе. Съдействие на ЦСМП в Ловеч са оказали дежурните служители за изнасяне на тежко болен до линейка в с. Брестово.   
Пътищата в област Ловеч са проходими при тежки зимни условия. За неучебни са обявени дните 1 и 2 март в община Троян. В община Летница и в с. Дерманци, община Луковит, няма да се провеждат учебни занятия в три последователни дни от днес, 28 февруари. Днес е неучебен ден и в община Угърчин. 
Областният управител Георги Терзийски е в постоянна комуникация с институциите и местните власти в готовност да съдейства при необходимост. Продължава обработката и почистването на общинската пътна мрежа и улиците в населените места. От Областния щаб апелират гражданите да почистят тротоарите пред домовете си, да съобразяват къде паркират автомобилите си, за да не затрудняват работата на снегопочистващата техника. 

 
Операция "EDWARD" - European day without a road death
2018 БЪЛГАРИЯ председател на СЪВЕТА НА ЕС
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска