Новини
10.10.2017
Работна среща по проблемите на Чифлик се проведе в областна администрация

Работна среща по проблемите на троянското село Чифлик се проведе в областна администрация. Тя бе инициирана от областния управител Георги Терзийски и водена от неговите заместници Бойко Пъдарски и Илиян Тодоров. В срещата участваха и РИОСВ - Плевен, РЗИ - Ловеч, Басейнова дирекция - Плевен, ОД на МВР и кметът на община Троян Донка Михайлова.
На срещата бяха коментирани проблемите с водоснабдяването и водоползването в курортната част на Чифлик. Участниците представиха становищата на институциите си. Напрежение в курортното селища се породи през лятото, когато стана ясно, че има спор между хотелиери за ползването на питейната и минералната вода. 
Проблемът стои от години, но в последните месеци отново е на дневен ред, предизвикан от смяната на собствеността на някои от базите. Стана ясна още, че има неизяснена собственост на водопреносната система. 
След подадени жалби по случая има образувана прокурорска проверка, която трябва да изясни собствеността - частна, общинска или държавна, и правото на ползване и законна експлоатация на съоръженията. След приключването й в зависимост от резултата ще бъдат предприети мерки за трайно решаване на проблема по законов път. 
Междувременно община Троян вече е възложила изготвянето на Подробен устройствен план на селището, в който ще се регламентира трасето на подземните съоръжения, в това число и водопреносната мрежа. 

 
Областна администрация Ловеч се присъединява към инициативата на ТИСПОЛ за провеждането на операция EDWARD
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска