Новини
14.07.2017
Георги Терзийски: Колоездачното състезание в памет на Васил Левски стартира на 16 юли в Карлово, проходът Беклемето затворен следобеда

Колоездачното състезание за Купа „Васил Левски” ще стартира на 16 юли в 14.00 ч. пред родна къща на Апостола в Карлово. Проходът Беклемето за бъде затворен от 13 до 17.30 ч. същия ден, за да се осигури безопасността на състезателите. Това обясни областният управител на Ловеч Георги Терзийски.

За да фокусираме вниманието върху тази паметната дата, Областна администрация Ловеч и Българският колоездачен съюз чрез Колоездачен клуб „Хемус 1896” - Троян, организираме провеждането на колоездачно състезание под надслов „180 години от рождението на Левски - 180 км с велосипед по неговите стъпки”. Партньори в инициативата са и трите общини, през които ще мине колоездачната колона - Карлово, Троян и Ловеч, които не само прегърнаха идеята, но и дадоха своя огромен принос в организацията на спортното събитие, което е под патронажа на председателя на НС г-н Димитър Главчев. Изключително важно е хората да знаят, че за осигуряване на безопасността на участниците - спортни клубове по колоездене от цялата страна и любители колоездачи, ще бъде затворен проходът Беклемето на 16 юли - неделя от 13 до 17.30 ч. в двете посоки, информира още областният управител.

Стартът на колоездачното състезание ще бъде на 16 юли, неделя, в 14 ч. през къщата на Левски в родния му град Карлово. Първият етап ще мине по маршрут Карлово-Баня-с. Васил Левски-Карлово-Сопот-Кърнаре-Беклемето-Троян.

В 15 ч. на 16 юли ще бъде стартът за любители, които ще минат по маршрут Кърнаре-Беклемето.

Апелирам водачите на моторни превозни средства да бъдат изключително внимателни, ако пътуват по този маршрут, за да осигурим безопасността на участниците и нормалното протичане на състезанието, подчерта Терзийски и уточни, че финалът на първия етап и награждаването на победителите в него ще бъде в Троян около 17.30 ч.

Вторият етап ще стартира в 14 ч. на 17 юли, понеделник, от Троян. Той ще премине по маршрут Троян-Орешак-Цветански-Беров мост-Велчево-Драшкова поляна-Дебнево-Стефаново-Малиново-Прелом-Къкрина и ще финишира в Ловеч на паметника на Апостола.

В 15.30 ч. ще бъде даден стартът за любители в с. Къкрина, в който ще се включи и председателят на НС г-н Димитър Главчев.

В 18 ч. на паметника ще започне церемонията по награждаване на участниците и победителите в състезанието.

Областният управител на Ловеч благодари на БНР и БНТ, които приеха поканата да бъдат медийни партньори и да отразят колоездачното състезание.

За нормалното протичане на състезанието са проведени срещи и с областния управител на Пловдив г-н Здравко Димитров, и с представители на Областните дирекции на МВР от двете области с цел координиране на действията ни по охрана на маршрута. Важно е водачите на МПС, пътуващи в неделя и понеделник в районите на Карлово, Троян и Ловеч в следобедните часове да бъдат изключително внимателни, да спазват указанията на Полицията, да спазват ограничителните ленти по трасето - ще има места, където движението ще бъда спирано или отклонявано по обходни маршрути, Беклемето, както вече казах, ще бъде затворено в двете посоки в неделя от 13 до 17.30 ч., призова още Георги Терзийски.

Нека почетем 180-годишнината от рождението на Васил Левски с отговорност, да отдадем почит към делото му и помним и изпълняваме заветите му. Каня жителите и гостите на област Ловеч - нека покажем гостоприемството си и съпричастност към тази спортна проява, като всеки, който има желание и възможност сподели колоездачното състезание и приветства участниците в него по цялото трасе от 180 км, призова още областният управител.

Пълната информация за актуалната пътна обстановка във връзка с провеждането на състезанието можете да видите в сайта на Агенция „Пътна инфраструкрута” -

http://www.api.bg/index.php/bg/prescentar/novini/shoforite-da-karat-vnimatelno-po-ptya-karlovo-troyan-lovech-na-16-i-17-yuli-she-se-ogranichava-dvizhenieto-po-razlichni-ptni-uch/

 

 
ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – 2018
2018 БЪЛГАРИЯ председател на СЪВЕТА НА ЕС
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска