Новини
08.06.2017
Георги Терзийски бе домакин на омбудсман Мая Манолова

Областният управител Георги Терзийски бе своеобразен домакин на омбудсмана Мая Манолова. В зала 101 на Областна администрация екипът й проведе приемна за граждани, посетена от 31 човека. В кабинета на областния управител бе даден и брифинг, от който стана ясно, че от началото на годината 100 са жалбите от област Ловеч.
По-късно Манолова и Терзийски, както и министърът на околната среда и водите Нено Димов, който се присъедини към тях, се срещнаха с жители на с. Ъглен, които протестират срещу кариерата за добив на варовици и скалнооблицовъчни материали в землището на тяхното населено място. Министърът се ангажира със спиране на процедурата, докато не получи всички становища на компетентните институции.  Омбудсманът пък беше безкомпромисна, че ще следи как се издават разрешителните от институциите и ако се наложи ще помогне на инициативния комитет на с. Ъглен да ги атакуват по съдебен ред. 
Преди дни Георги Терзийски прие протестиращите и декларира, че Областният управител трябва да бъде гарант за баланса на интересите на гражданите, държавата и бизнеса. Заявявал съм това неведнъж, акцентирах го и при встъпването ми в длъжност. В случая приемам своята отговорност да бъда такъв гарант за законосъобразната процедура, която е започнала в момента с доклад по ОВОС във връзка със становищата на всички държавни институции в област Ловеч, които трябва да се произнесат само и единствено чрез върховенството на закона, подчерта той по време на срещата си с Инициативен комитет от с. Ъглен. 

 
ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – 2018
2018 БЪЛГАРИЯ председател на СЪВЕТА НА ЕС
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска