Новини
05.06.2017
Георги Терзийски в Ябланица: Нека Свети Дух бди над вас и подкрепя всички благочестиви начинания

Нека Свети Дух бди нас вас и подкрепя всичките ви добри начинания. Така областният управител Георги Терзийски поздрави днес жителите и гостите на община Ябланица, която по традиция чества празника на града на 5 май, когато православната църква прославя Свети Дух.
Днес, когато светът се раздира от трагични събития на религиозно основа ние повече от всякога трябва да се обърнем към Светата Животворна Троица - Бог Отец, Бог Син и Бог Дух Свети и да се помолим за стабилност в света. Ненапразно Свети Дух, който дарява живот, се изобразява като бял гълъб - символ на мира, подчерта още в словото си Терзийски.
Той пожела на хората здраве и сили, кураж и стремление към честни и почтени дела за развитие на община Ябланица.  
Празникът на Ябланица започна с тържествена литургия за християнския празник в местния храм “Света Троица”. Празнична програма, на която присъстваха и гостите на града, бе с участието на състави от СУ «ВасилЛевски», ДГ «Райна Княгиня», НЧ «Наука 1901» и Сдружение «Докле е младост». 
На 6 юни в 19.30 ч. ще започне театралният спектакъл «Госпожа Министершата» – представление на Любителски театрален състав при НЧ „Наука 1901”.

 
ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – 2018
2018 БЪЛГАРИЯ председател на СЪВЕТА НА ЕС
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска