Новини
15.05.2017
Георги Терзийски в Езиковата: Светът страда от недостиг на истински човеци - бъдете такива!

Днес светът страда от недостиг на истински човеци - бъдете такива! Това призова днес, 15 май, зрелостниците на Езиковата гимназия в Ловеч областният управител Георги Терзийски. Той бе сред официалните гости на изпращането на Випуск 2017 по покана на директора Радослав Хитов.
„Прочутият мъдрец Диоген посред бял ден с фенер в ръка отишъл на пазара в Атина и извикал: „Хей, хора!“. Когато наоколо му се събрал народ, той казал с присмех: „Аз извиках хора, а не пигмеи!“. По цял свят над вратата на всяка професия, на всяко занятие, стои обявление: Търси се човек за…. Да, и днес навсякъде се търси истински честен човек… - който да не се спира пред границите на професията си, намира в знанието си поприще за саморазвитие, образование, култура, дисциплина и издържливост, характер и мъжество”, каза още Терзийски в обръщението си към младите хора.
По думите му днес се търсят истински хора, освободени от ония проклети дребни недостатъци и слабости, които биха парализирали силите, търсят се хора, сърдечни и безстрашни, хармонични, които да не губят всичката си енергия само в една тясна специалност и оставят да повяхнат другите интереси в живота им, търсят се честни хора с широки възгледи, които не спират по средата на пътя, които свързват теориите със здравия смисъл, които предпочита същественото пред привидното, със силна воля. „Бог наставлява човека да бъде прав, чист и великодушен, но и да бъде умен, изкусен, силен и сърцат”, подчерта още областният управител. 
Георги Терзийски се обърна към зрелостниците с пожеланието „от днес нататък всеки ден да развивате и надграждате у себе си точно такива качества,  защото от времето на Диоген до наши дни, а и занапред ще се търсят точно такива хора”, призова той. 
„И, разбира се, малко луди по Джак Керуак. Защото те променят нещата. Те тласкат човешката раса напред! И някои може да ги мислят за луди, но и според мен те всъщност са гениални! Защото хората, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят”, каза още областният управител на тазгодишните абитуриенти.

 
ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – 2018
2018 БЪЛГАРИЯ председател на СЪВЕТА НА ЕС
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска