Новини
15.03.2017
Областният управител продължава срещите по организацията на изборите

Областният управител на Ловеч Пенка Николова проведе поредна работна среща с институциите, имащи отношение по произвеждането на предсрочните парламентарни избори на 26 март и организационно-техническата им подготовка. 
Областна администрация и РИК Ловеч, ДАНС и Окръжна прокуратура, ОД на МВР и РД “ПБЗН“, както и всички общини от областта имат вече изградена ефективна система за комуникация, която осигурява на всички своевременна информация за възникнали проблеми за решаване, координация, реакции в кризисни ситуации, консултации.
На срещата бе докладвана от зам.-областния управител Румен Ралчев и информация за резултатите от направения преглед в общините на областта. Ралчев и екип на Областна администрация посетиха 24 места, в които ще бъдат изградени избирателни секции. В това число по една в общинския център и по една в кметство или  една в населено място с кметски наместник, като избора не е бил планиран предварително. Заключенията са, че посетените помещения са достатъчно просторни, осигурено е осветление включително  и в кабините, в това число и на местата където трябва да са по две, при необходимост има възможност за отопление на помещенията, навсякъде са осигурени   необходимите  маси, столове и табла за информация. На срещата днес при Николова е обсъдено и осигуряването на транспорта, телефонните връзки, охрана и други дейности. 
Навсякъде работата по организацията на изборния процес протича нормално и  може  да се очаква безпроблемното му произвеждане. Очакваме следващите дни да получим плановете от всички общини, предстоят и обученията на СИК-овете по общини на 20 и 22 март. Подготвено е всичко за предаването и на изборните материали и приемането им от РИК, можем да кажем, че област Ловеч има яснота по всички въпроси и готовност да бърза реакция. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред при нас, коментира след срещата Пенка Николова. 

 
ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – 2018
2018 БЪЛГАРИЯ председател на СЪВЕТА НА ЕС
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска