Новини
15.03.2017
Областният управител продължава срещите по организацията на изборите

Областният управител на Ловеч Пенка Николова проведе поредна работна среща с институциите, имащи отношение по произвеждането на предсрочните парламентарни избори на 26 март и организационно-техническата им подготовка. 
Областна администрация и РИК Ловеч, ДАНС и Окръжна прокуратура, ОД на МВР и РД “ПБЗН“, както и всички общини от областта имат вече изградена ефективна система за комуникация, която осигурява на всички своевременна информация за възникнали проблеми за решаване, координация, реакции в кризисни ситуации, консултации.
На срещата бе докладвана от зам.-областния управител Румен Ралчев и информация за резултатите от направения преглед в общините на областта. Ралчев и екип на Областна администрация посетиха 24 места, в които ще бъдат изградени избирателни секции. В това число по една в общинския център и по една в кметство или  една в населено място с кметски наместник, като избора не е бил планиран предварително. Заключенията са, че посетените помещения са достатъчно просторни, осигурено е осветление включително  и в кабините, в това число и на местата където трябва да са по две, при необходимост има възможност за отопление на помещенията, навсякъде са осигурени   необходимите  маси, столове и табла за информация. На срещата днес при Николова е обсъдено и осигуряването на транспорта, телефонните връзки, охрана и други дейности. 
Навсякъде работата по организацията на изборния процес протича нормално и  може  да се очаква безпроблемното му произвеждане. Очакваме следващите дни да получим плановете от всички общини, предстоят и обученията на СИК-овете по общини на 20 и 22 март. Подготвено е всичко за предаването и на изборните материали и приемането им от РИК, можем да кажем, че област Ловеч има яснота по всички въпроси и готовност да бърза реакция. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред при нас, коментира след срещата Пенка Николова. 

 
Избори за Народно събрание 26.03.2017 г.
2018 БЪЛГАРИЯ председател на СЪВЕТА НА ЕС
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска