Новини
03.03.2017
Областният управител Пенка Николова се включи в честването на 3 март, организирано от община Угърчин

Областният управител Пенка Николова се включи в честването на Националния празник 3 март в с. Лесидрен. За седма поредна година кметството, съвместно с НЧ „Възраждане 1923 г.“ и ОУ „СВ. Паисий Хилендарски“ под патронажа на кмета на Община Угърчин Станимир Петков чества тържествено датата светиня с възстановка в м. Руската скала, където през 1877 г. са минали войските на полковник Орлов на път за Тетевен. 
В събитието се включиха още и председателят на общинския съвет Тихомир Мирчев, кметът на Лесидрен Борис Нешев и над 400 жители и гости на тържеството възпоменание. 
Стихове на възхвала за подвига на героите, загинали за Освобождението на България и възрожденски песни изпълниха деца и местни самодейци. 
Това бе истински национален празник, обединил хора от различни възрасти и с различни интереси и разбирания, далеч от често изкуствено приповдигнатите речи, истински всенародно честване на една от най-светлите дати в календара ни, коментира след празника Николова, която поздрави кмета на общината Станимир Петков и екипът му за перфектната организация. 
Пенка Николова поднесе цветя на паметната плоча на загиналите на това свято място. 
На Националния празник зам.-областният управител Румен Ралчев бе на честването в община Ловеч. Той поднесе цветя на паметника на загиналите в двора на катедралния храм „Св. Троица“, където преди това бе отслужена панахида. По-късно Ралчев поднесе венец от името на Областен управител и на паметника на Тодор Кирков. Служители на Областна администрация се поклониха и поднесоха цветя на Алеята на българо-руската дружба на „Стратеш“, на Белия и Черния паметник, пред паметника на Гложенеца, както и на Кървавия паметник  в квартал "Дръстене". 
Зам.-областният управител Драгомир Кавалски празнува 3 март със своите съграждани от Тетевен на честването, организирано от общинската администрация в града. 

 
ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – 2018
2018 БЪЛГАРИЯ председател на СЪВЕТА НА ЕС
Каква е вашата удовлетвореност от ползването на административните услуги на Областна администрация Ловеч?
висока
средна
ниска